The Tomkins team has walked away with two wins on Friday night at the Brisbane Master Builders Housing & Construction Awards.
‘Newport’ at Hamilton Reach picked up an award in the ‘Residential Building (high-rise over 3 storey) $20M–$50M’ category, while Chermside Library & North Regional Business Centre picked up the ‘Community Service Facilities’ award.

Chermside Library & North Regional Business Centre
This impressive new building is targeting 4-star Greenstar rating, encompassing a 3,500sqm library on ground level, two levels of ultramodern office facilities with an integrated fitout for Brisbane City Council, and over 200 car parks across two basement levels.

The new Library facilities will support the community through expansive children’s areas, 24/7 use of meeting rooms with state-of-the-art audio visual facilities, dedicated internet spaces, a family history kiosk, indoor/outdoor café and spacious reading and quiet zones. Level 1 and 2 commercial offices embrace current fitout trends for seating flexibility and workstation ergonomic variety through mobile desks and electronically controlled variable height desks.

Constructed with high-quality environmentally sustainable materials complying with the requirements of the Greenstar rating, the façade features high-performance glass, architectural metal cladding and sunblades while the basement levels include bicycle parking and end-of-trip facilities for building occupants.

Newport at Hamilton Reach
Newport is a boutique collection, a culmination of innovative architectural design and high quality construction workmanship, featuring 34 luxury apartments over five levels in two and three bedroom configurations with one level of basement parking, a spacious air-conditioned lobby with secure lift access, private swimming pool and central tropical garden.

Drawing inspiration from the Brisbane River and the sites natural surrounds, Newport is a luxurious project of which we are immensely proud. The site is located adjacent to a dense population of grey mangroves following an established waterway to the north-east. The quiet, calming and enclosed qualities of the lobby, circulation spaces and communal facilities are derived from the unique ecosystem found in the intricate mesh of mangrove roots.

Located directly to the south of the site is the Brisbane River. The concept of fluidity and curve within water as it moves and reflects has given rise to the soft undulations of the façade forms. The ribbons of white curved render that define the length of the building have been directly referenced from the shape of the water nearby.

IMG_4975
 

web res-Chermside Exterior-25

 
 
 
 
 

sbphotography_newport_35